candidoza bucala pentru orice solutie

La fel ca bombele de baie, unele loțiuni și creme hidratante de corp pot, de asemenea, să ne dezechilibreze echilibrul pH-ului și să provoace iritații. Cremele hidratante sunt concepute pentru uz extern și nu ar trebui să fie aplicate niciodată intern pe corp. Este deosebit de imp

Afta este cunoscută și sub numele de infecție cu drojdie și se poate manifesta prin durere și mâncărime în jurul zonei genitale. Alte simptome pot include arsuri, umflături și o scurgere asemănătoare cu brânza de vaci. Din fericire, candidoza poate fi tratată cu ușurință atât în mod natural, cât și prin utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală.

Știm cât de inconfortabil este atunci când avem afte, dar știm care sunt obiceiurile zilnice care le pot provoca? Dr. Mitra Dutt, medic de familie și expert în obstetrică și ginecologie, explică cinci elemente neașteptate care pot provoca afte și cum să le evităm.

1. Bombele de baie

Dacă observați simptome de aftoasă după o baie, o bombă de baie poate fi de vină. În timp ce miros minunat și sunt captivante de privit în timp ce fac efervescență, bombele de baie conțin adesea ingrediente precum bicarbonat de sodiu, acid citric și amidon de porumb. Aceste ingrediente pot avea un impact asupra echilibrului pH-ului vaginului, crescând riscul de infecții cu drojdie și infecții ale tractului urinar (ITU). Cum am scapat de candidoza bucala Luați în considerare sărurile Epsom și băile de ovăz ca o alternativă mai sigură.

2. Hidratante pentru corp

La fel ca bombele de baie, unele loțiuni și creme hidratante de corp pot, de asemenea, să ne dezechilibreze echilibrul pH-ului și să provoace iritații. Cremele hidratante sunt concepute pentru uz extern și nu ar trebui să fie aplicate niciodată intern pe corp. Este deosebit de important să nu le aplici în apropierea vulvei sau a canalului vaginal, deoarece vor provoca iritații. Produsele vaginale și vulvare ar trebui să fie acide și să se situeze în regiunea pH3,8 - 4,5. Orice valoare mai mare poate duce la riscul de infecție.

3. Parfumuri

Fiecare vagin are propriul său miros natural și nu ar trebui alterat cu mirosuri sau parfumuri suplimentare. Din nou, parfumul interferează cu pH-ul natural al vaginului. Dacă vă confruntați cu afte după ce ați adăugat parfum, nu faceți dușuri vaginale - acest lucru va face ca iritația să se răspândească și mai sus pe colul uterin, ceea ce nu va face decât să crească disconfortul.

26 Views